· 

Kaninefaaten, Tonneprossers, Dansmariekes.........

Vanavond is het Opwarmbal!!!…..  Het wat?.... Juist ja, ….Carnaval!
En alhoewel ik perfect als Heks verkleed zou kunnen gaan naar Carnaval..(Nailed it!!!)  viert deze onderneemster uit het meest beruchte Carnavals dorp BOVEN de rivieren dit feest echt niet mee.  Want ik kom oorspronkelijk helemaal niet uit Noordwijkerhout. Oh wacht, Noordwijkerhout? Nee foutje natuurlijk, want het dorp is al weken (maanden?) omgedoopt tot het land van ‘Kokkerhout’.  Waar borden langs de weg van de “Kaninefaaten” en de “Keiebeiters” je uitnodigen voor het Opwarmbal, je foto’s laten zien van Prins Simba, Prinses Nala, Prins Confetschie, Prinses Curiosa, etc. Men vraagt om aanmeldingen voor de Dansmariekes en Tonneprossers. En er zelfs iets bestaat als een Prinsenpaar der Babyfaaten….   Geen van deze benamingen doet een belletje rinkelen bij mij… En ik ben ook niet al weken bezig met de perfecte outfit te vinden. Nee, ik sluit de winkel en geniet van mijn ‘extra’ vrije dagen thuis.

 

Natuurlijk heb ik niets tegen de mensen, die deze dagen wel vol enthousiasme vieren of het feest ‘an sich’. Zeker niet. Het is denk ik meer een geval van het absoluut niet gewend zijn en er niet mee opgegroeid zijn.  In November 2011 zette ik mijn handtekening onder een huurcontract voor een winkel in Noordwijkerhout. De eerste echte fysieke winkel, die ik zou starten met verkopen van tweedehands kleding. De 45 min rijden elke ochtend en avond van –en naar huis vond ik helemaal niet erg, want het leek mij gewoon een erg leuk dorp en een soortgelijke winkel was nog niet hier te vinden. De verbazing was dan ook erg groot toen ik door kreeg dat er een aantal grote Carnavalsfeesten aan zaten te komen. Nog maar 3 maanden zaten we in dat pand en toen barstte het feest los.  Naïef als ik was, bleef de winkel deze dagen open, want ‘hoe erg kon het nou zijn’. …. Oh…. Was I wrong……..

 

Nog nooit had ik zoiets meegemaakt. En alhoewel het me best een heel gezellig gebeuren leek en het leuk had kunnen zijn om dit vanuit te winkel te aanschouwen, zijn er natuurlijk.. zoals eigenlijk wel op elk feest… altijd wel een paar mensen die het verpesten voor de rest. En zo kwam het dus ook dit eerste jaar voor, dat ik achter iemand aan heb moeten rennen, die er met een etalagepop vandoor ging. Na een hele discussie, wat bijna op vechten uitliep doordat iedereen zich ermee ging bemoeien, heb ik de pop teruggekregen. De volgende dag wederom met goede moed de winkel open gedaan en helaas weer pogingen om dingen uit de winkel mee te pakken.. want oh oh oh dat was zo lollig……  En daarom is het naar mijn idee niet mogelijk om de winkel tijdens Carnaval open te houden.
En dat is OK.

 

 

Je kan nu zelfs bij ons komen shoppen, op zoek naar die perfecte carnavalsoutfit. In januari  maken we daar een aantal rekken voor vrij. En vanavond is dus het Opwarmbal.  Als ik de posters moet geloven, dan wordt het een waar Festijn en komt (en ik quote: ) de populaire feestband Pater Moeskroen optreden, al 30 jaar een begrip bij feestend Nederland met hun hits “Roodkapje”, “Hela Hola” en "Joost". Aanvang vanaf 21.00u. …. Ik zal aan jullie denken als ik met een flinke kop thee en stuk chocola op de bank de herhaling van The Voice ga kijken. HELA HOLA!! en veel plezier allemaal!

Reactie schrijven

Commentaren: 0