Februari, een verwarrende maand!

Je kijkt even snel naar buiten en staat vervolgens voor je kast. De gedachte 'Wat moet ik toch aan vandaag?' schiet al snel door je hoofd..... En zeker in Februari, want wat is dit eigenlijk voor een vreemde maand. Het is geen winter, maar ook zeker nog geen lente. De zon schijnt, waardoor je al snel geneigd bent iets lekker fleurigs en vaak veel te fris aan te trekken, want het is toch verdorie al bijna Lente?! Niet dus, spijt krijg je al zodra je een stap buiten de deur doet.  Brrrrrr! Dan maar je winterjas eroverheen aan en gaan.. Jup, het is een verwarrende maand.

 

Loop je door de winkelstraten heen, wordt dit er al niet beter op. Veel winkels zijn al overgegaan op de voorjaarscollectie. Of is het zomercollectie? De shirtjes met korte mouwen, jurkjes met fleurige printjes en topjes in dunne frummelstofjes hangen in ieder geval volop vooraan in de winkel. It messes with your head. Daar loop je in je winterjas, terwijl je jezelf eigenlijk vervloekt dat je geen dikke trui hebt aangetrokken. Wat te doen? Nog een lekker dik vest kopen om straks in weg te kruipen op de bank met een bak thee? De wintercollectie is natuurlijk wel overal flink afgeprijsd. Of toch maar zo'n vrolijk shirtje die we dan even in de kast bewaren voor wanneer het echt mooier weer is? Moeilijk... 

 

Misschien té moeilijk? Veel mensen besluiten namelijk door dit 'probleem' om dan maar helemaal niks te kopen. Winterkleding ligt nog genoeg in de kast.. en echt zomerse kleding kopen we later wel. Dus kopen we niks. En daarom is de maand Februari niet alleen voor winkelend publiek verwarrend.. maar ook voor iemand zoals ik, eigenaresse van een tweedehands kledingwinkel. Waar doe je goed aan? Laat je de winterkleding hangen? Het is er koud genoeg voor.... Maar zouden mensen dat nog wel willen kopen nu alle andere winkels massaal op de lente/zomercollectie zijn overgegaan en klanten dus (onbewust) ingesteld worden om deze verleidelijk vrolijke collectie te kopen. Of doe je mee met de grote winkelketens en hang je kleding op waarvan je langzaam verandert in een ijslolly zodra je ermee buiten komt? I know I will...

 

Elk jaar zijn de tussenmaanden een lastig iets. Vaak kiezen wij ervoor om de winterkleding te laten hangen. Wil je nog iets "nieuws" kopen om nu te dragen, dan kunnen ze bij ons terecht. Langzaamaan hangen we onze voorjaarscollectie ertussen tot deze het volledig heeft overgenomen.

 

De Sale die al deze grote winkelketens aanbieden is een heel ander verhaal. Heb je namelijk nog winterkleding in je winkel hangen, verwachten mensen dat ze daar gelijk reuze korting op krijgen. Het seizoen is echter toch al "voorbij" ? De schreeuwende posters vliegen je om de oren in de meeste winkels. Het is dus ook niet onlogisch dat klanten dat denken. Wat men alleen vergeet is dat de prijzen die wij op onze kleding zetten, een fractie van de nieuwprijs is. Kortingen van 70%, 3 halen 1 betalen, etc zijn voor ons echt niet te doen. Tuurlijk gaan de winter items met korting weg. Een nette 20% - 25% geldt in Februari en gaat volgende maand over op 50%. Maar tegen die tijd hoop ik dat inmiddels de gehele voorjaarscollectie de winkel heeft overgenomen. 

 

Persoonlijk kan ik niet wachten tot het zomer is. Ik in mijn winkel rond kan lopen langs rekken vol kleurtjes, waarvan je spontaan zin krijgt om op de nieuwe zomerhit van Enrique Iglesias te dansen, want we weten allemaal dat hij weer met een zomerhit op de proppen komt.  Relaxt voor mijn kast te staan en het eerste de beste shirtje met druk vogelprintje te pakken en naar buiten te gaan zonder risico op acute onderkoeling....

 

Om vervolgens de winkelstraat in te lopen en de wintercollectie vooraan te zien hangen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0